az autós blog és podcast

Unalmas autósok, szevasztok!

2020. október 27. - GTV1986

Valahogy úgy van ez, mint bármilyen dologgal az életben, hogy ha egy adott tevékenységet 100 ember űz, abból 10 lesz rajongó, 90 pedig csak felhasználó. Az autókkal sincs ez másképp, így arra gondoltam, hogy emlékezzünk meg azon autótulajdonosokról is, akiknek a lába helyén szar, a szíve helyén fos van

Most, hogy vérig sértettem az autós társadalom 90%-át, ki is fejtem a dolgot. Akinek a lába helyén emberi végtermék található, az azért van, mert nem leli örömét egy gázfröccsben. Ez nem is baj, sőt, őket szolgálja ki az utóbbi 20 évben az autóipar. Unalmas motorok, kappan hangú kipufogók korát éljük, nem csoda hát, hogy ha az ember nem is akarja röcögtetni 1.4 TDI Vw Lupot. Sőt, sokan már ebbe születtek bele, és nem a koppány kipufogók, VR6 motorok, 4WS futóművek korában voltak fiatalok. Szeretik és megszokták, hogy az autó keveset fogyaszt, megbízható, és lehetőleg fékbetét se kelljen cserélni benne. Számukra az autó funkcionális, mint a Victorinox bicskám, egy használós termék. Azért még egy unikornisos kulcstartóra ők is áldoznak, ne legyünk igazságtalanok.

Hovatovább, akinek a szívét szintén emberi ürülék pótolja, az nem jön heves izgalomba egy vonzó formatervezéstől, vagy egy velőtrázó V8 hörgésétől. Ők azok, akik egy kocsmai beszélgetés során a nagy többség által rajongott bármelyik Ferrari emlegetésére azzal érvelnek, hogy nekik azért nem kéne, mert hát a fenntartási költségek magasak. Drága rá a gumi, meg gyertyából is kell bele 8-10 darab az 1.2 THP Fábiával szemben, ami 3 db gyertyával is beéri, az olcsóbbikból. Meg abba befér a bevásárlás, és el se lopják. Ők azok, akiknek a Volvojuk is szürke. Lehetőleg olyan autót vesznek, amiből sok van, mert akkor olcsó lesz a bontott alkatrész, tudniillik. Astrák, Golfok, Suzukik tulajdonosai ők, akik nem vágynak az öncélú magamutogatásra, sem a pénztemetésre. Van annak a kis fizetésnek jobb helye is. 

Ma már feltűnő lenne

 

Ezek az emberek titkon azért kimerészkedtek a közeli rally versenyekre (amíg voltak), hogy elismeréssel adózzanak a kevesek fanatizmusának. Azoknak, akik piszkos körömmel ébrednek, és váltókiosztásokkal álmodnak. Akik vagyonokat hagynak ott guruknál, esztergályosoknál, és obskurus ebay eladóknál. Akik sokszor némán tűrik a házastársuk neheztelő szavait a késői műhelyből hazaérkezésért, és a kosztpénz lecsippentésérért újabb alkatrészekre. Emberközelibb is volt ez, mint F1-t nézni, hiszen azt képzelhették magukról, hogy ha nem a régi Vectrával járnának, akkor valami ilyesmit csinálnának. Csak jobban.

Mégsem haragszom rátok, unalmas autósok! Valaki szereti otthon a békét, a kicsit jobban dagadó pénztárcát, és a feltűnésmentes életet. Kevesebb az irigy, a fejfájás, átlagosabb a csajod is, de megbízható. Nekünk is jobb, hiszen milyen lenne a világ, ha mindenki érdekes autóval járna? Akkor érdekesebb lenne, vagy előbb-utóbb csak még unalmasabb? (Vettem egy kocsit amúgy, de erről majd egy következő cikkben. )

Ne felejts el lájkolni minket Facebookon, követni Instagramon.

Legújabb cikkünket olvastad már?

A bejegyzés trackback címe:

https://korlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr5316259468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása