az autós blog és podcast

Indulunk apuka!

2020. április 19. - GTV1986

Több mint 10 éve, hogy megírom az internet népének ügyes-bajos dolgaimat. Próbáltam tematikus blogot írni, de valahogy mindig kifogytam a témából. Aztán mostanában azon gondolkoztam, hogy elkezdtem egyre többet cikkezni az autós okosságaimról is, és így végig gondolva csak egyvalamit űzök régebben, mint a blogolást, és az a gépjárművek bütykölése. Volt benne biciklitől, a személyautón át a kamionig minden, így arra jutottam, jobb lesz, ha külön oldalt szánok ennek a hóbortomnak.

Sokat gondolkodtunk rajta Ancsival (a párom), hogy mi legyen a blognak a neve. A nagyobb autós szakújságoknál sokkal többen, sokkal képzettebben, és sokkal több időt agyalnak a frappáns gépjárművel kapcsolatos neveken, így már rengeteg foglalt volt. Nem lehetett tehát Gyaloglás vége, sem Ízirájder a neve. Nekem pedig egy olyanra volt szükségem, ami nem tematizált, nem kötődik egy adott márkához vagy technológiához, sem korszakhoz. Hiszen alapvetően a gép szeretetéről szeretnék írni, ami majd idővel cserélődhet, változhat, vagy a flotta is bővülhet, ezért valami olyat szerettünk volna, ami kicsit esszenciális. Jómagam, a 33 évemmel nagyrészt a 70-es, 80-as, 90-es évek autóin nevelkedtem, ezek határozták meg a gyermekkoromban a gépkocsikkal kapcsolatos bevésődést, és akkoriban egy alapvető különbség volt az autók között, mégpedig hogy kocka avagy kerek lámpás-e. Persze lehetett cifrázni, hogy dupla körlámpás vagy esetleg ovál, de az alap az mégiscsak a kocka vagy kör volt, nem bonyolítottuk. 

alfaface.jpg

A szüleim első autója egy körlámpás Skoda 120L volt, illetve először egy körlámpás zsigulit vezettem friss B jogsival 17 évesen, így el is dőlt, hogy ez legyen a blog neve. Persze ettől még a kockát is szeretjük, többek közt az első saját autóm is egy kocka lámpás 2105 zsiguli lett anno.

Jelenlegi autóparkomat egy - a borítóképen is látható - Alfa Romeo Gtv és egy második generációs Seat Toledo alkotja, előbbi mindjárt két gomb szemet is visel az arcán. Továbbá fellelhető egy igen kiváló kerékpár, ahogyan a kerékpáros tevékenység is most reneszánszát éli, valamint tervben vannak mindenféle egyéb járművek, mint elektromos motor vagy roller is, de ezekről majd később.

Mi várható? Kezdetben gyakori lesz, hogy áthozok cikkeket az előző blogomról, ezeket majd a cikkek elején fel is fogom tüntetni. Erre azért van szükség, hogy autós jellemfejlődésemet ne teljes egészében az im medias res jegyében, azaz a dolgok közepébe vágva ismerhessétek meg, nekem pedig ne kelljen kétszer dolgozni, azt ugyanis autószerelés alkalmával sem szoktuk szeretni. Várhatóak beszámolók találkozókról, autós kultúráról. Ezen kívül lesznek bütykölős tervezgetős posztok, autóápolás, némi videós tartalommal. Érdekességek, újdonságok, és minden, ami időmből kitelik. 

Kövesd a blogomat itt és mindenféle közösségi oldalon, ha érdekelnek a szép autók, a rajongás, a technikai részletek, vagy ha csak mosolyognál rajta ahogy egy fanatikus küzd a technikával. Szeressük együtt a négykerekűinket, és vitassuk meg együtt a szenvedélyünket. Kalandra fel!

Ne felejts el lájkolni minket Facebookon, követni Instagramon.

Legújabb cikkünket olvastad már?

A bejegyzés trackback címe:

https://korlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr3715624906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása