az autós blog és podcast

Hétvégi parkolás

2020. május 10. - GTV1986

Csütörtökön az unalmas, fehér falakkal körülvett, falanszterszerű irodából bámulok kifelé, miközben a telefonom azért csipog, mert jön a jó idő szombatra. Közben a parkoló sarkában szunnyad a GTV, mint ha hívogatna, hogy menjünk valamerre! 

96429815_3194380707272378_6427399458744434688_o.jpg

A csinovnyik lét sokkal elviselhetőbb, ha az embernek van egy, a megőrülés határát súroló hobbija. A papírgyártás, a bürökrácia, az értékteremtés hiánya kiölik az emberből a lelket. A sorozatos, napi szőnyegbombázásra hajazó pusztítás után kell valami, ami helyrehozza a károkat, ami emlékeztet rá, hogy nem a munkád vagy, hogy van egy életed a falansztervilágon túl, ami tele van adrenalinnal, tenni akarással, merészséggel. Amikor a fárasztó napod után beülsz a sportkocsidba, kényeztet a piros bőrülés, és amikor beindítod, a kipufogó dörmögésére visszatér az ereidbe a vér, amikor megborzongsz. Szúrsz egy karót a gömb végű váltókarral, és indulhat a móka. 

20200507_073459.jpg

Ez alapvetően nem egy Alfás blog, csak mivel nekem az van, mindig visszakanyarodunk rá. Azonban az alfában nem csak az a jó, hogy maga az autó valami földöntúli nirvánába kalauzol el, hanem a közösség. A fórumozás, a szembejövő alfának villantás,  hogy része vagy valami jónak. Eddigi rövidke alfás közösségi pályafutásom alatt is szert tettem már néhány kedves ismerősre. Teljesen különbözünk, de ez nem is számít, mert az őrületünk közös. Aki pedig 10-20-30 éve alfázik, az ismer mindenkit. Simán úgy beszélget egymással az orosházi és a budapesti car-társ, mint ha minden nap találkoznának, pedig csak akkor futnak össze, ha autós találkozó van.

20200509_104214.jpg

Visszatérve az ablakon kifelé bámulásra, gondoltam egy merészet, és feldobtam a hozzám legközelebb álló alfás csoportban, hogy fussunk már össze a Burger king parkolóban szombat délután, unok otthon ülni. Csak saját felelősségre, illetve aki úgy érzi hozzon maszkot, vagy honvédelmi VV ruhát, ha jól esik, csak kerüljenek elő a garázsokból azok a megvigyázott kincsek. 

És jöttek. Nem voltunk sokat, de jó volt így családiasan is. Sosem láttuk egymást ezelőtt, de jót beszélgettünk a márkáról, a fejlesztésekről, meg úgy az életről is. Valójában nem is a találkozás volt a lényeg, hanem az odáig vezető út. Azok a kilométerek, amiknek minden pillanata arany, amíg megérkeznek. 

20200509_162305.jpg

Itt van ez a 3 autó, ami mind ezt a célt szolgálja, hogy menjünk. Mindegy hova, csak haladjunk, éljünk, örüljünk, őrüljünk. Mégis három teljesen különböző korból akarja ezt. Ott van a piros GTV6, ami a 36 éves életkorával igazi ős-alfa. Amikor mások Daciával meg Zaporozseccel jártak (vagy leginkább semmivel), ez a kocsi maga volt a csoda, a független kerékfelfüggesztésével, az áramvonalasságával, a 4 darab tárcsafékkel, alufelnivel, a 2500 köbcentijével, vajszínű belsővel és hurkás plüss üléssel. Aztán ott a középső Spider, amit 9 évig gyártottak, és az előbbinek az utóda. 9 év alatt pedig akármennyire is műanyag, bármennyire is elöl hajt, kivívta magának a helyét a tisztelet falon az alfás közösségben. És ott az én GTV-m, ami már az uniformizálás korát idézi, amikor a gyártók elkezdték az összes modelljükre ugyanazt a dizájnt húzni, és az egyformaság lett az új márkaarculat. Ezzel a nagy hűtőmaszkkal csak 2 évig gyártották, mert 2006-ban a Brera váltotta. Ha jobban belegondolunk, valójában ez sincs már, ez is 15-20 évvel ezelőtti sztori. Ami közös a három kocsiban, az a menés akarása, és mindhárom tudta és a mai napig tudja ezt.

96550515_3194379417272507_6770910436272373760_o.jpg

Gyors találkozó volt. Tele hassal indulunk a beszélgetés után, mindenki másfelé. Jó volt kicsit összegyűlni, látni hogy más ilyen őrült is van, nem csak én. Feledteti a sok másik ismerőst, aki hülyének tart a rajongásomért. Jól is van ez így, ez a világ rendje.

Ne felejts el lájkolni minket Facebookon, követni Instagramon.

Legújabb cikkünket olvastad már?

A bejegyzés trackback címe:

https://korlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr4015676662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása